Alan Ford

"AKO KANIŠ POBJEDITI NE SMIJEŠ IZGUBITI"

KOPAONIK SKYTRAIL 2017

06. 03

Nesvakidašnjom trkom na ski stazama Kopaonika, uzbudljivim nadmetanjem do poslednje sekunde i fer plej duhom uz puno pozitivne energije, 04. marta, otpočela je treća sezona Skyrunning lige Srbije. Najteže ski staze ski centra Kopaonik poslužile su Skyrunning asocijaciji Srbije za organizaciju još jedne izazovne planinske trke koja je po drugi put okupila najbolje planinske trkače i avanturiste iz regiona. Najpopularnija zimska avantura među trkačkom zajednicom okupila je 134 takmičara iz 8 zemalja, koji su trčali na stazi dugačkoj 15,2 klizavih km uz 1.800 m uspona. Veći deo takmičara uspeo je da nakon starta u 5h ujutru iz Brzeća, stigne do cilja kod hotela Grand, u limitu pre početka rada skijališta (do 9h).

SA ASFALTA U PLANINE - NEVENA RAJKOVIĆ

03. 03

Spontano, neplanirano i na prvi pogled malo čudno, kao da je izazvano sudbinom. Do tog trenutka kada sam kročila na planinsku stazu, o planinama sam razmišljala na neki drugi način i gledala ih samo sa druge strane ekrana. Uvek sa divljenjem i poštovanjem, ali nikada ništa nisam znala o njima. Ekspedicije sa malih ekrana uvek su privlačile moju pažnju, ali sam na sve to gledala sa čuđenjem i smatrala sam to neverovatnim podvigom. Pitanja koja su se u tim trenucima motala mojim mislima bila su: Koliko su zaista planinari spremni da žrtvuju svoje živote radi tih rajskih pogleda, i šta je to što im daje snagu da stignu do tih najviših vrhova sveta? Koliko su tek spremni fizički?

SKYRUNNERI I COMPRESSPORT SRBIJA

01. 03

Svi znamo priču da u mlade treba ulagati, pogotovo ako imaju odličan potencijal i ako su dobri ljudi. Ima puno takvih sportista na našim prostorima ali ne i onih koji su spremni to da podrže. Skyrunning je mlad sport u svetu a kamoli kod nas i sjajno je biti deo jednog sporta u usponu. Ulaganja su ogromna na svim nivoima, u Kiliana, timove, svetsku ligu, live merenje vremena, nadograđivanje pravila, nacionalne ekipe, trening kampove, obaranje rekorda, video produkciju, opremu itd itd.

Strast i posvećenost  trčanju i prirodi stvorili su Marnik Run doo.  

 

Specijalizovana ON-LINE PRODAVNICA nudi sportsku kompresionu opremu, kao i druge proizvode koji će vam omogućiti ugodan boravak u prirodi, bilo da ste profesionalni sportista ili rekreativac.